donderdag 25 mei 09:00 uur

zondag 04 juni 10:00 uur

donderdag 15 juni 10:30 uur
Hof van Batenstein - Kwantzaal -

Gelegenheid tot ontmoeting met elkaar

ZWO in Vianen

De groep die zich in Vianen bezighoudt met Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking (ZWO) is een enthousiaste club mensen die bestaat uit een fraaie dwarsdoorsnede van de Protestantse Gemeente Vianen. Het is een groep die zich geïnspireerd weet om om te zien naar broeders en zusters in andere delen van de wereld. Zij weet zich daarmee verbonden. Ze probeert door structurele, ieder jaar weer terugkerende acties én ook door projectmatig te werken gestalte te geven aan goed rentmeesterschap. Het is een mooie manier van werken waarbij de leden die al heel wat jaartjes meedraaien de opgebouwde know-how geïnspireerd weten door te geven aan de jongere leden van de groep.

Bekijk welke projecten de ZWO-groep in het verleden al heeft gedaan.

In 2011 heeft de groep naar aanleiding van een in de gemeente gehouden enquête een langduriger project gekozen. Dat project is uiteindelijk het G12 project in Zambia geworden en omdat een aantal projecten daar erg nauw met elkaar samen werken hebben we ervoor gekozen, daar nog twee projecten aan toe te voegen.

Dat betekent concreet het dat de groep zich in 2013 en 2014 heeft ingezet voor de volgende projecten in Zambia:
- Het G12-project
- Het JMTUC-project
- Het TEEZ-project

Deze drie projecten vallen allemaal onder de regie van de landelijke KerkInActie-organisatie.

Hermen en Johanneke Kroesbergen zijn door KerkInActie naar Zambia uitgezonden. Lees hun interessante blog via deze link.

De ZWO-groep valt organisatorisch onder de diaconie van de PKN in Vianen. Ze functioneert als een redelijk autonome groep, maar wil graag dat de activiteiten door de gehele gemeente worden gedragen. Iedereen doet mee.

Net als andere plaatselijke ZWO-groepen is ze in feite de opdrachtgever van Kerk in Actie. Daarnaast wordt Kerk in Actie gesteund wordt door particulieren. Vanuit een duidelijke missie en visie biedt Kerk in Actie wereldwijde hulp, samen met andere kerken en voert het meeste buitenlandwerk uit samen met ICCO. Ze werkt met partners in en op verzoek van de plaatselijke situaties in het betreffende land.

Hebt u een goed plan, dan willen we dat graag opnemen in onze bezigheden. Samen is altijd meer dan 1 + 1 = 2.

Per mail zijn we te bereiken op het volgende adres: